Всички учебници за учениците от 8 до 12 клас ще бъдат

...
Всички учебници за учениците от 8 до 12 клас ще бъдат
Коментари Харесай

Всички учебници за учениците от 8 до 12 клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване дигитално от следващата учебна година

Всички учебници за учениците от 8 до 12 клас ще бъдат налични за гратис ползване в „ Дигиталната раница “ от идната образователна година.

В момента в платформата са налични учебниците от 1. до 7. клас, които по закон са безвъзмездни. Това стана ясно по време на работна среща сред специалисти от Министерството и образованието и науката и районните ръководства по образованието, отдадена на „ Дигиталната раница “, която се построява по план „ Образование за утрешния ден “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година

Достъп до електронните учебници в платформата имат учениците, учителите и родителите чрез сметките си в edu.mon.bg. Те могат да употребяват учебниците за съответния клас, в който учи ученикът.

„ Дигиталната раница “ е ключов инструмент, с който даваме на всеки консуматор в системата – учители, възпитаници и други ползватели, достъп до цифрови запаси, а с течение на времето и до от ден на ден цифрово наличие “, сподели заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева. По думите ѝ политиката на МОН е от една страна цялата система да бъде обезпечена с цифрови запаси, а от друга да се даде опция на учителя да бъде създател – самичък да основава електронно образователно наличие като употребява ресурсите в „ Дигиталната раница “.

Предвижда се хиляди учители да бъдат обучени да си служат с платформата в идващите месеци.

Една от дълготрайните цели е образованието на учениците да стане персонализирано. „ Дигиталната раница “ дава опция за това посредством основаване на интерактивни уроци. Те съдържат извършения, задания, игри, които дават информация по какъв начин всеки възпитаник възприема урока, с какво се оправя добре и къде има пропуски. Платформата дава опция за създаване и на интегрирани уроци сред няколко предмета.

Предвижда се „ Дигиталната раница “ да бъде адаптирана и за възпитаници със специални просветителни потребности. По плана към този момент е обезпечена техника за учебни заведения за деца със сензорни увреждания като четящи устройства и устройства за възпроизвеждане на тон.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР